депутати

Нови 12 депутати заеха местата, които бяха освободени от назначените за министри. Те положиха клетва в парламента.

Повечето от новите депутати са непознати и само няколко от тях имат опит като народни представители или въобще в политиката. Това са:

Венцислава Любенова от ПП зае мястото на Кирил Петков.

На мястото на бъдещия министър-председател Кирил Петков, който стана депутат от листата в Пловдив-град, ще влезе шестата в нея Венцислава Любенова. Тя е магистър по „Международен бизнес“ от Дъблинския университет по технологии и магистър по „Глобални информационни технологии и системи“. Живяла 18 години в Ирландия. В официалната си биография е представена още като „ИТ анализатор по киберсигурност и информационни технологии“.

Александра Корчева от ПП взе мястото на Константина Бориславова.

Александра Корчева (на 29 години) е представена като докторант в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Имала опит като комуникационен експерт и в управлението на проекти в енергийния сектор.

Калин Иванов от ПП на мястото на Николай Събев.

Вместо избрания за министър на транспорта Николай Събев депутат от листата в Русе ще бъде четвъртият в нея Калин Иванов (на 34 години), който е предприемач. Има магистратура по „Бизнес развитие“, завършил е във Великобритания.

Емил Димитров от ПП на мястото Даниел Лорер.

Илин Димитров (на 38 години) е председател на Варненската туристическа камара, той има магистратура и докторска степен в направление туризъм.

Младен Запрянов от ПП на мястото на Атанас Атанасов.

Младен Запрянов (на 49 години) е завършил Международни икономически отношения и 20 години се е занимавал с управление на екипи и процеси в банковата сфера.

Ивайло Стайков от ПП на мястото на Асен Василев.

Стайков (на 36 години) е строителен инженер и работи в строителния сектор. Влиза в парламента от кандидат-депутатската листа в Хасково.

Венцислав Петков от листата на ИТН на мястото на Радостин Василев.

Петков (36 години) е третият в кандидат-депутатския списък на ИТН в Плевен По професия е инженер.

Емил Георгиев от БСП на мястото на Корнелия Нинова.

Емил Георгиев (на 70 години) е председател Политически клуб „Екогласност“, Бил е депутат и преди в 42-ото Народно събрание. Георгиев е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Момчил Ненов от БСП на мястото на Гьоков.

Момчил Ненов (41 години) е строителен инженер, с опит в областта на енергетиката – изграждане и поддръжка на хидроенергийни съоръжения.

Благовест Кирилов от БСП на мястото на Христо Проданов.

Благовест Кирилов ще бъде депутат на социалистическата партия от листа в София на мястото на бъдещия министър на туризма Христо Проданов. Кирилов не е за първи път депутат. Преподава в Техническия университет в София, където е завършил и висшето си образование.

Иван Ганчев от БСП на мястото на Иван Иванов.

От листата в Шумен влиза Иван Ганчев. Той е председател на общинския съвет в Нови пазар. Завършил е право и е работил е като юрисконсулт в града, както и в кантора в Шумен.

Васил Зашкев от ДБ на мястото на Божидар Божанов.

Васил Зашкев е областен председател на ДСБ в Самоков и е избран с преференции. Той измества втората в листата – Яна Тодоранова, която е общински съветник в София.

Вероятно предстоят и други промени в Народното събрание, защото някои от бъдещите министри ще допълнят екипите си с още народни представители. Така и кандидати от по-задни места в листите за изборите на 14 ноември влизат в парламента.

НС прекрати пълномощията на Яна Балникова и Лена Бориславова от ПП

Междувременно депутатите прекратиха пълномощията на Яна Балникова и Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“, след като двете депутатки във вторник подадоха заявления за отказ.

Предстои да бъде променен съставът на Временната комисия за изработване на правилник за работата на парламента. Това се налага, тъй като Бориславова, която е председател на комисията, напуска парламента. Вероятно тя и съпартийката ѝ Яна Балникова ще се присъединят към екипа на премиера Кирил Петков. Вносителите на решението за промяна в състава на комисията предлагат тя да бъде оглавена от Настимир Ананиев.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук