Костадин Костадинов
Костадин Костадинов

ПП „Възраждане“ или така наречените от депутата Христо Петров „шепа нещастни фашисти“ решиха да си върнат за обидните думи на рапъра. Те го обвиниха в страх и лицемерие. Не в очите, разбира се, а в социалната мрежа, където всеки обвинява някой за нещо.

„Момчето, което някога се бунтуваше срещу системата, видимо стана част от нея. Момчето, което се представяше за смелчага, беше един от първите избягали вчера. Защо избягахте г-н Хазарта? Щяхте да получите само уважение. То е за смелите. Цял живот говорите за свобода, а днес носите маската на лицемерието. Луксът ли ви направи послушен? Спокойни сме за Вас и здравето Ви. Гледате девствено и никога няма да имате хемороиди“, гласи статус на официалната страница на „Възраждане“ във „Facebook“.

на "Възраждане" статута

Написаното по-горе няма особена естетическа или философска стойност. То има една единствена цел – да нарани и може би да унижи Христо Петров.

Може би, ако бяха опитали да напишат текста в рима, с лека ирония и ако бяха по-лаконични, това щеше да има по-голям успех. Сега е просто грозно.

Малко преди това лидерът на партията Костадин Костадинов отново се превъплати в  ролята на влогър.

Във видео, публикувано отново в социалната мрежа той заяви, че щели да влязат не само в Народното събрание, което се опитаха да направят вчера, но и в Министерски съвет.

По думите на Костадинов, който не беше на протеста на 12-ти, понеже е под карантина, която той нарича „домашен арест“,“Възраждане“ ще даде 10-14 дни на управляващите да премахнат зеления сертификат.

„Ако управляващите откажат да се съобразят, ще има нов протест. На следващия протест, аз ви гарантирам, ще влезем не само в НС, но и в МС, ако се наложи“, закани се той.

Не става ясно кои са тези, които щели да влязат и в Народното събрание и в Министерски съвет. На практика представители на „Възраждане“ в Народното събрание вече има. В Министерски съвет по обясними причини такива няма.

Ако това са обикновени недоволни граждани, които са „ЗА“ мирен протест, то откъде знаете какво ще направят? Кое Ви прави толкова убеден, че ще изпълняват заръките на говорителите на „Възраждане“? Никой не е длъжен да го прави.

Ако се хванем за цифрите, то следващият протест се очаква да бъде към края на месеца. Ще ми се на него хората, които ще демонстрират исканията си, да мислят с главите си и да слушат собствения си вътрешен глас, а не този, който им диктува като на стадо.

Един въпрос се върти в главата ми. Да речем, че някакви хора все пак влязат незаконно в Народното събрание и Министерски съвет. Какво точно ще правят там?

Ще се снимат за спомен?

Ще драскат по стените?

Ще подпалят сградата?

Ще бият, който хванат?

Каквито и зулуми да направите, драги агресивни протестиращи, щетите винаги ще плащат обикновените хора, а не онези, срещу които си мислите, че скачате.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук