Провокиран от декларация на партия „Възраждане“, която организира вчерашния протест срещу зелените сертификати, Христо Петров от ПГ на „Продължаваме промяната“се обърна към депутатите. 

„Ако утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа: елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева. Не е ли правилно господин главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?“, заяви той.

Председателстващия заседанието Кристиян Вигенин заяви, че ще бъде направена правна справка, за да се разбере дали подобни действия могат да бъдат предприети.

Петров поиска думата след обясненията на Цончо Ганев (един от организаторите на протеста), че отговорността за случилото се на 12 януари била на правителството и че партията „най-вероятно“ ще продължи с тези действия.

„Отказвате по всякакъв начин да сте част от това общество, което не приема вашите мерки. Тогава ние ви казахме отново: „Направете крачка встрани в името на това, да няма разделение в обществото“. Тези хора, които една част от тях вчера бяха на площада – да чуете тяхното мнение, да чуете тяхната визия, да чуете, какво мислят и какво искат да се случи – отказахте“, каза Ганев.

По-рано днес ПП „Продължаваме промяната“ определи протеста и опитите за нахлуване в парламента като хулиганска проява.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!