Дупки пробиваме всякакви!

 

Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Вие изрязахте ли си ноктите? Не се притеснявайте – и да сте пропуснали, няма голямо значение! Няма сега да се делим на рязали и нерязали! В Народното събрание не се проверяват, та ние ли?

Нали така ни рече самият Костадин Костадинов, председател на партията „Възраждане“ – че не си бил проверявал депутатите дали си режат ноктите или са се ваксинирали. За къпане да не говорим – това са лични данни.

А деня, в който бе направено това изключително чистоплътно изявление, парламентът изгуби в многочасов дебат „за“ или „против“ депутатския зелен сертификат.

От сертификати и ваксини вече разбираме всички – няма защо да се дърлим излишно. А че беше забавно да се гледа – беше си, няма спор! Плюс това – на муфта! Билет на последния ред в театъра струва двайсетачка, тук театрото е безплатно!

Безплатно? Колко да е безплатно?

Искате ли да проверим колко ни струва това безплатно театро?

За този ден общата надница на 240-те депутати бе приблизително 42 000 лева.

Но не са само те – Парламентът си има разходи за ток, парно, тоалетна хартия и други канцеларски материали – за деня – общо 44 243 лева.

Да не забравим и едни 94 434 лева – дневната заплата на всички работещи в администрацията на Народното събрание!

И тринайсетте хиляди за осигуровки.

Пропускаме заплатите на служителите на НСО, бензина за служебните коли, наемите и другите разходи – няма да влизаме в дребнави подробности.

Но въпреки това, като се добавят данъците и таксите, плащани от Парламента, този изключително важен за законодателната дейност на Народното събрание ден ни излезе общо 194 370 лева.

И цялата тая симпатична купчинка пари – защото Тошко Йорданов и Костадин Костадинов не дават да им бъркат в носовете за бърз тест.

По стотина хиляди на нос.

Не, не сме прави, както ни обясниха, изобщо не сме прави – това било, защото се били борели за правото на всички българи да не им бъркат там, където не искат.

Междувременно репортерите на бТВ се добраха до информацията, че голяма част от парламентарните борци против ваксините, маските и сертификатите вече са се ваксинирали. По същото онова време, в което по площадите са агитирали хората да не се поддават на жидомасонската ковид  конспирация и да не си инжектират експериментални субстанции…

Ваксинацията очевидно наистина е безвредна – тя изобщо не им попречи месеци по-късно да обявяват, че ще вдигат народа на въстание против ваксините и ограничителните мерки.

Хора на площада ще се съберат – противници на досадните маски и ограниченията, съмняващи се в това, което докторите препоръчват, има много. И със сигурност повелата ги партия, с иначе патриотично име, си прави сметка как с тяхната подкрепа на следващите избори ще  добави нещичко над жалките си четири процента.

Колко от избирателите є през това време ще преминат в един по-добър свят без избори, партии и коалиции, не е хубаво да се предвижда.

И очевидно не є пука.

Та, хубаво е да запомним, че човек дори добре да живее, да си реже ноктите редовно и да се къпе всеки ден, пак може да бъде нечистоплътен.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук