Зеленски
На снимката: Володимир Зеленски

„Говорих с Александър Лукашенко“. Това написа току-що президентът на Украйна Володимир Зеленски в своя Фейсбук профил. Допълнителна информация обаче не се съобщава.

Припомняме, че по-рано Дмитрий Песков заяви, че Русия е готова да води преговори за мир с Украйна, а в Беларус е била изпратена руска делегация.

В отговор украинският президент Зеленски публикува видео обръщение към беларуските граждани. В него той заяви, че подкрепя мирните преговори навсякъде другаде, но не и в Беларус. Като пример той даде Баку, Варшава, Букурещ и Истанбул.

„Всяка държава, от която не се стреля по Украйна.”, обясни Зеленски, след като днес стана ясно, че украинските военновъздушни сили са свалили крилата ракета, изстреляна срещу Киев от Беларус. Това съобщи главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни в социалната мрежа Facebook.

След разговорите с Лукашенко Зеленски се е съгласил да изпрати украинска делегация в беларуската област Гомел при условие, че докато делегацията е там всички ракети на територията на Беларус останат на земята.

Подробности тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук