НАТО
НАТО

Мисията на НАТО в Косово (КейФОР) ще проведат военно учение „Златна сабя“ на 27 септември на полигона на косовската база Ново село, предаде Танюг, като се позова на КейФОР.

В учението ще участва представители на КейФОР и на ЮРОЛЕКС (EULEX) в контекста на операция за реагиране при извънредни ситуации, при които КейФОР продължава да работи в тясно сътрудничество с косовската полиция и ЮРОЛЕКС, в съответствие с концепцията за „първа, втора и трета реакция“, се посочва в изявлението на КейФОР.

Уточнява се, че на посочената дата може да се очаква засилено движение на военни и цивилни превозни средства в околните населени места, като се съобщава, че КейФОР ще предприеме всички необходими мерки за облекчаване на неудобството, което може да бъде причинено на местното население.

Ръководената от НАТО мисия КейФОР продължава да се фокусира върху ежедневното изпълнение на своя мандат за осигуряване на безопасна среда и свобода на движение за всички общности, живеещи в Косово в съответствие с  Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН от 1999 г., се казва в съобщението.

Още международни новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук