Пеле
Пеле

Новината за смъртта на легендарния бразилски футболист Пеле натъжи цялата планета.

Смятаният за най-добър футболист за всички времена се бореше с рак на дебелото черво и беше хоспитализиран на 29 ноември.

Най-голяма подкрепа в трудните му момента му оказват децата, които са неотлъчно до болничното му легло.

Сега световните медии вадят от архивите историята за

непризната дъщеря Сандра…

Личният живот на Краля е белязан от няколко противоречия, най-забележителното от които е съдебната битка за бащинство. Сандра Реджина Мачадо, родена на 24 август 1964 г. в Сао Пауло, стигна до съд през 1991 г., с искане да бъде призната за дъщеря на футболната икона.

Младата жена твърди, че някога футболният ас е имал тайна връзка с майка й – прислужницата в дома му Анисия Мачадо. Съдебната битка продължава 5 години и в крайна сметка се установява, че Пеле наистина е бащата на Сандра.

Дори след решението на съда той не иска да я приеме. Тя никога не е била третирана като другите му деца, включително Флавия Кристина, която също е от извънбрачна връзка.

„Биологично тя може да е моя дъщеря, но не съм привързан сантиментално към нея. Не мога да се тревожа за човек, когото не познавам“, казва преди години Пеле.

За съжаление, Сандра умира през 2006 г. от рак на гърдата. Тогава тя е 42 години. В деня на погребението Пеле праща два венеца с цветя на гроба й.

Той също отказва да признае внуците си Октавио и Габриел. Виждал ги е само веднъж в живота си.

По-късно съдът нареди на бразилеца да плаща на внуците си месечна издръжка от 4746 долара.

Още спортни новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук