Снимка Пиксабей
Снимка: Пиксабей

Младеж на 17 години от гръцкия остров Лесбос по чудо се събуди от продължителна кома и се върна към живот, малко преди да го изключат от поддържащите го системи. Това съобщи телевизия Скай, позовавайки се на местния информационен сайт stonisi.gr.

Младият човек на име Таксиархис пострадал тежко при катастрофа на 28 август. Тогава бил на празник и изпил голямо количество алкохол. Местни жители успели да спрат други пияни членове на компанията му да не карат, но Таксиархис се качил на мотоциклета си и потеглил към дома си в село Моливос. Минути по-късно катастрофирал.

Със сериозни травма на главата бил откаран в болницата в град Митилини, където изпаднал в кома. Направили му няколко операции, но без успех. Лекарите вече били вдигнали ръце и поискали разрешение от близките му да спрат животоподдържащите му системи, когато младежът неочаквано започнал да дава признаци на живот.

Той вече е напълно събуден от комата и е прехвърлен в рехабилитационен център край Коринт. „Движи се с патерици, но това ще се оправи“, казва майка му. Очаква се скоро да се върне в Митилини, където го очаква още една възстановителна операция.

От гръцката организация за трансплантации коментират, че преди да се пробуди пациентът, от майка му не е било искано съгласие за даряване на органи, каквато информация се е появила в медиите. От организацията призовават за отговорност при разпространяването на подобни твърдения, доколкото те засягат без основание професионализма на екипа на болницата в Митилини и нанасят вреда на идеята за даряване на органи.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук