На 3 май се разигра трагедията в сръбското училище
На 3 май се разигра трагедията в сръбското училище Снимка: БТА

Седемгодишен в Румъния влезе в училище с еърсофт снайпер пушка. Директорът на общообразователно училище „Ангел Салини“ № 33 в Констанца е подал сигнал до полицията в морския град, след като учител е видял момчето с оръжието в ръка, информират от местната полиция.

Срещу детето и родителите е образувано наказателно дело.

Полицията разследва как е възможно дете на едва 7 години да влезе в учебното заведение с такова оръжие. Разследващите органи обмислят да наложат и глоба на родителите, съобщава Диджи24.

Междувременно полицията в черногорската столица Подгорица е получила сигнал, че десетгодишен ученик е изпратил във Вайбър група снимка на пистолет заедно с имената на няколко ученици, съобщават черногорските медии.

„На 9 май 2023 г., около 16:00 ч., директорът на основно училище „Радоица Перович“ съобщи на отдела за сигурност в Подгорица, че десетгодишен ученик от това училище е изпратил снимка на пистолет и рисунка с няколко имена на ученици в група във Вайбър предната вечер“, потвърждават от полицията.

Полицията веднага е повикала родителите на детето, които заедно с него са се отзовали, пише в. „Борба“. Те са предали пластмасов пистолет играчка, който бил на снимката.

На 3 май 13-годишен ученик застреля в училище в Белград осем ученици и охранител и рани други шест деца и една учителка. На следващия ден вечерта 21-годишен младеж стреля в три села край град Младеновац, на около 40 км южно от Белград, като уби осем души и рани 14. Двамата извършители са задържани, припомня Дарик.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук