Мария Габриел

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще приеме държавния секретар по европейските въпроси на Франция Лоранс Бун, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). Това е първото посещение на Лоранс Бун в България.

По време на разговорите се очаква министър Мария Габриел и държавният секретар Лоранс Бун да обсъдят широк кръг въпроси от взаимен интерес и актуални теми от международния дневен ред, като войната в Украйна, широкомащабните атаки срещу Израел от страна на Хамас, разширяването на ЕС и Република Северна Македония, бъдещето на Европа, Шенген, стратегическото партньорство и актуализирането на Пътната карта, образованието и научните изследвания.

Съвместната пресконференция ще се състои от 15:50 часа в МВнР.

По-рано днес посланикът на Франция в България Жоел Мейер определи посещението на Лоранс Бун у нас като показател за политическото измерение на засиления интерес на Париж към България. Според него това идва от факта, че е налице сериозна динамика за реформи не само по отношение на правовата държава, но и други, които ще засилят доверието в държавата.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук