Николай Марков
На снимката: Николай Марков/ Източник: БТА

Председателят на парламентарната група на „Величие“ Николай Марков заяви пред журналисти, че му е бил оказан натиск за това групата му да подкрепи правителство с първия мандат.

Така той обясни вчерашното си закъснение за първото пленарно заседание на парламента, което стана причина той да не се закълне като народен представител.

Николай Марков положи клетва като депутат едва днес.

Пред журналисти в парламента той потвърди, че е имало разговори с него, на които са били показани компромати, засягащи Ивелин Михайлов – съратника на Марков за основаването на партията.

Имаше такива разговори, които се състояха преди започване на заседанието на Народното събрание вчера, във връзка с това да подкрепим кандидатурата, която е излъчена от най-голямата партия, заяви Николай Марков от „Величие“ пред журналисти след края на днешното заседание на парламента, на което беше избрана Рая Назарян (ГЕРБ-СДС) за председател, обясни Марков.

Водих разговори с контактни лица от конкретни политически сили, заяви Марков. Не мога да ви кажа с кои хора, защото не искам, добави той и заяви, че става въпрос за три политически сили. Не става въпрос за среща с лидери на партии, посочи още той.

Марков обясни, че това е била една от причините вчера да закъснее за заседанието на парламента.

Разговорите са се провели вчера сутринта, близо до сградата на парламента и са се състояли преди началото на първото заседание на Народното събрание, каза Марков.

От него са искали подкрепа за председател на Народното събрание и съответно – за правителство.

„Имаше показани компромати от тяхна страна за мен и за г-н Михайлов“, заяви Марков. Той каза, че „не става въпрос за пари, а за лични неща“.

Компроматът е компромат не защото е истински, а защото компрометира даден човек, каза той и допълни, че записът се отнася не до него, а до Ивелин Михайлов.

Защо Пеевски се заканва на академик Николай Денков (ВИДЕО)

„Няма откъде да „отлюспвам“ г-н Михайлов, той не е заместник-председател на партията, той не участва в управителното тяло, нито по някакъв начин има връзка с управлението на тази партия“, каза още Николай Марков в отговор на въпрос.

Дали ще го пуснат този компромат, или не, е въпрос на избор на тези хора, които ми го показаха. В случая става въпрос за запис, не става въпрос за пари, допълни той.

Репортер зададе въпрос освен представители на ГЕРБ и ДПС, коя е била третата политическа сила, която е пратила човек при Марков, той заяви, че няма да каже за коя партия говори.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук