Даниел Лорер
На снимката: Даниел Лорер

„Продължаваме промяната”-„Демократична България” иска България да е стабилна европейска държава, която се управлява без корупция. Затова начертахме редица мерки, за които не видяхме обаче подкрепа. „Има такъв народ” дойдоха да разговарят с нас, затова и ние ще ги уважим. Скептичен съм обаче, че ще намерят подкрепа. Имаме огромни опасения, че у ИТН няма да срещнем разбиране за нашите антикорупционни мерки. Това заяви Даниел Лорер от ПП-ДБ пред БНТ.

По думите му основната цена, която коалицията е платила на предходните избори, е разочарованието на българите, че не можаха да доведат реформите докрай. С това обещание ще отидат и на следващите избори. „Може би трябва да излезем от терминологията „сглобка”. Ние не можахме да разкажем на избирателите защо направихме този огромен компромис. Той беше в името на правосъдната реформа и тази реформа трябва да продължи.”

„Най-после българските политици, които виждат фрагментирането на политическата сцена, ще си говорят за принципи и политики и ще има по-малко личностни нападки”, подчерта той.

За процесите в ДПС той заяви: „Няма да коментирам разцеплението в ДПС. Процесите там са оздравителни. Най-после виждаме, че вътре има различни гласове. Важно е обаче какво се случва в България и с демократичните процеси у нас. Не е ясно колко ДПС-та ще се явят на избори.”

„Всички знаят защо поискахме оставката на Росен Желязков. Тезата, че някой иска да сваля Рая Назарян, я научих от вестниците и от нейното изявление, че тя, горката, няма да стане служебен премиер”, каза още той, пише novini.bg.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук