Александър Симидчиев
Снимка: БТА

Според медийни публикации от уикенда в края на миналата седмица е имало среща с участието на представителите на „Продължаваме Промяната-Демократична България“, „Има такъв народ“, „Възраждане“ и бивши депутати от ДПС, които сега са нечленуващи в парламентарна група, на която е обсъждано Рая Назарян да бъде свалена от председателското място на Народното събрание. 

Във вторник в късния следобед депутатите от ПГ на ПП-ДБ проведоха редовното си заседание. На него, по думите на Александър Симидчиев от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“, е била дискутирана проектопрограмата за работа на парламента точка по точка.

„Не е дискутирано отстраняването на Рая Назарян от председателския пост на Народното събрание“, каза пред журналисти Симидчиев.

На въпрос дали той бил гласувал за отстраняването на Назарян отговори, че това е нещо, което може да бъде решено като група. Ако някой предложи такава точка, ще се съберат на заседание и ще решат.

Преди това и заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева коментира темата на влизане в парламента. Тя заяви, че не очаква днес Рая Назарян да бъде свалена от поста председател на 50-ото Народно събрание.

„Би било доста жалко този парламент да завърши по този начин. Всяка политическа и парламентарна група има право да прави каквото намери за добре. Оценката за тези действия ще бъде дадена от избирателите съвсем скоро“, каза още Деница Сачева.

„Не виждам какво се е случило“ – така лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента слуховете за сваляне на председателя на парламента Рая Назарян.

За ГЕРБ няма никакво значение кой ще е служебен премиер, заяви той.

„Кандидати за премиери – бол. Най-правилно е 6 милиона имена да сложим, без децата, и всички в България да са кандидати за премиери. Друг е въпросът колко могат. Не се меся в тази работа“.

„Единственото, което можем да твърдим за управлението на Димитър Главчев е, че никой не оспори резултата от изборите“, каза още Борисов.

Той смята, че на предстоящите избори хората ще решат дали хаосът да продължава и занапред.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук