Бизюрев
Снимка: БНР

Делото за убийството на Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица претърпя обрат след разпита на таен свидетел.

Показанията му показват, че не подсъдимият Рангел Бизюрев е нанесъл фаталния удар в лицето на Митко.

Това разкри майката на убития младеж Атанаска Бакалова.

Обляна в сълзи тя изчете в съдебната зала протокола от показанията на тайния свидетел. Казаното от него беше предоставено само на страните:

Днес успях да разбера кой е нанесъл ударите в лицето на моя син. Това беше информацията, която ни даде тайният свидетел. За което съм благодарна. И се надявам от тук нататък прокуратурата ще си свърши работата. Да, единия от двамата братя.“

Във фаталната вечер с Бизюрев е бил Борислав,

а другия брат – Валентин е извикан по- късно, за да донесе кирки и лопати.

До този момент пред съда Рангел Бизюрев признаваше само за три-четири удара в торса, но не и за удари в лицето, съобщава БНТ.

„Много други от свидетелите казаха, че Борислав е по-сприхав. Двамата с Рангел защо не ги съберат и в тази очна ставка да се разбере кой е нанесъл удара на Митко в лицето, единият казва че не е, другият казва че не е“, коментира пред репортери Пейчо Малинов – чичо на Димитър Малинов.

Според адвоката на Рангел Бизюрев – Делчо Джубелиев, ако са верни показанията на тайния свидетел, те ще поставят в по-добра ситуация неговия подзащитен, но уточни, че това са думи на човек, който не е бил очевидец, а преразказва наученото от Борислав Динков.

След изслушване на съдебно-медицинската експертиза ще коментираме“, каза той.

„Разпитът на тайния свидетел, съгласно Наказателно-процесуалния кодекс може да бъде ценен, когато показанията, които е дал като свидетел с тайна самоличност, се подкрепят и от други доказателства или доказателствени средства по делото“, каза Евдокия Кемалова – адвокат на близките на Димитър Малинов.

По-рано през деня заради противоречия в показанията се направи очна ставка между Бизюрев и младежа, извикан от единия близнак, за да следи за други хора, докато потеглят с тялото на Митко в багажника.

И след това обаче, версиите им за движението на автомобила останаха различни.

„Надявам се да бъдат повдигнати обвинения на правилния човек, който е нанесъл ударите в лицето на сина ми“, каза майката на убития.

Делото ще продължи утре с изслушване на вещи лица включително и лекарите, работили по съдебно-медицинската експертиза.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук