Бизюрев
Снимка: БНР

Въпреки първоначалните показания на Рангел Бизюрев, който беше екстрадиран от властите в Дания, неизвестните около убийството на Димитър Малинов на 20 юли 2023 година остават.

Самият Бизюрев е заявил, че съжалява за всичко, което се е случило във фаталната нощ в Цалапица и не отрича, че е удрял Митко, но не и по лицето.

В показанията си по време на петчасовия разпит пред следовател и наблюдаващия прокурор по делото, Рангел е обяснил, че е ударил четири пъти в тялото Митко, но не го е удрял в носа. Служебният адвокат на Бизюрев Димитър Колев заяви, че той е оневинил близнаците Динкови.

„Той беше категоричен в обясненията си, че братята Динкови – нито Валентин, нито Борислав, са нанасяли каквито и да е удари на Димитър Малинов“, посочи Колев.

Адвокатът подчерта, че колкото и подробни и последователни да са обясненията на Рангел Бизюрев, те подлежат на проверка от разследващите. По думите му Рангел е заявил, че много съжалява за случилото се.

„Той ми го заяви няколко пъти, съжалява много за всичко, което е било извършено на инкриминираната дата, съжалява и страда, разкайва се. Дали е искрено, аз не мога да кажа“, каза още адвокат Колев.

Утре в Пловдивския районен съд отново започва отначало делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, които бяха обвинени в лично укривателство. По това дело Рангел ще бъде призован като свидетел, а в четвъртък на втора инстанция ще се гледа мярката му за неотклонение, ако до края на днешния ден тя бъде обжалвана.

Днес стана ясно, че служебният защитник ще бъде заменен от нов адвокат, който е ангажиран от семейството на Бизюрев.

„Тази сутрин бях уведомен от разследващия полицай в Криминална полиция, че има упълномощен защитник, който оттук нататък ще защитава правата и интересите на обвиняемия Бизюрев, при което моето участие задължително приключва“, каза юристът.

В същото време майката на загиналия Митко оповести нова версия, свързана с обстоятелствата около смъртта на Митко. Пред Нова тя попита, ако никой от задържаните и основни заподозрени не е удрял сина ѝ в лицето, тогава е имало и друг човек.

„Ние не знаем цялата информация. Знаем, че Бизюрев не е удрял Митко в лицето. Настояваме близнаците да се водят съучастници в убийство. Единият присъства от самото начало, а другия носи кирки, лопати, за да бъде заровен Митко. Никой не се е обадил на 112. Те решават да го заровят. Митко има счупени зъби, кой ги счупи“, пита Атанаска Бакалова.

Тя лансира версията, че враждата между Митко и единия от близнаците е била заради момиче.

„Митко си е пишел с Яница Герджикова и Борислав я е харесвал. Имали са пререкания, Борислав го е питал иска ли да ѝ покаже тази снимка, но никой не знае за каква снимка става въпрос. Борислав харесва това момиче, но Митко си е пишел с нея и са имали тайна връзка. Обяснила съм всичко на разследващите“, сподели тя.

Според нея петима души са знаели за убийството на сина й и не изключва в основата на зверството да стои непълнолетно момиче.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук