Шансовете на Григор Димитров в първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open, се увеличават. Причината е, че двама от най-добрите тенисисти през последните няколко години се отказаха от надпреварата. Става дума за Анди Мъри и Кей Нишикори. Турнирът стартира на 15 януари в Мелбърн, а миналата година Гришо стигна полуфинал, който загуби от Рафаел Надал в петсетова драма.

30-годишният шотландец Мъри все още не е напълно възстановен от контузията си в бедрото, заради която не е играл официален мач в последните 6 месеца. Той трябваше да направи официалното си завръщане на корта тази седмица на турнира в Бризбейн, но се оттегли от надпреварата в последния момент. „За съжаление, няма да играя в Мелбърн тази година. Още не съм готов да се състезавам. Скоро си заминавам за дома, за да направя оценка на всички възможности“, обяви бившият №1 в света.

Нишикори, който стигна до №4 в ранглистата, пък обяви новината чрез своя мениджър. Той каза, че физическото състояние на японеца все още не му позволява да играе във формат 3 от 5 сета. Както е известно, миналия сезон приключи за Нишикори още през август заради контузия в китката. Така в края на годината той се срина до 22-о място в световната ранглиста и завърши сезона без титла за първи път от шест години насам.

Той проведе предсезонна подготовка и имаше намерение да участва в Бризбън, но се отказа, а впоследствие обяви същото решение и за Откритото първенство на Австралия. „Много съжалявам, че ще пропусна Australian Open тази година – потвърди Кей. – Australian Open е любимият ми турнир от Големия шлем, „домашният“ турнир за мен от Шлема и ме боли, че трябва да го пропусна тази година.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук