на снимката: Президентът на КТ
на снимката: Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов коментира провелата се у нас среща ЕС-Западни Балкани. По негови думи единственото конкретно обещание, което чухме, беше за изграждането на пътна карта за премахване на роуминга. Според Манолов тази липса на конкретика трябва да се промени, защото над Западните Балкани се преплитат много интереси.

„Цялото говорене беше изключително глоджаво и ако имаше нещо, което прозвуча по-конкретно, това беше създаването на пътна карта за отпадане на роуминга в тези държави, което е без съмнение положително. Оттам нататък бяха общи приказки. Дано това поведение да бъде преоценено.Дотолкова, доколкото в тези страни и бидейки на това място ако не са част от ЕС, те ще станат част от нещо друго далеч по-лошо – за тях и за всички около тях, а ние сме най-близо до тях.”

Според президента на КТ „Подкрепа” партньорите ни от региона трябва да се поучат от грешките на държавите при реформите от предприсъединителния период. Манолов бе категоричен, че те не трябва да повтарят пенсионните и реформите в селското стопанство, които направи България.

Вижте защо в цялото интервю с Димитър Манолов по-късно днес.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук