Снууп Дог

Знаменитостите често се превъплъщават в други роли на сцената или на снимачната площадка, но в реалния живот постъпките им могат да имат сериозни последствия. Има няколко истински звезди, които са убивали хора в реалния живот, а не просто в ролята на герой от пореден екшън филм. Техните истории са стряскащи, зловещи, а имат и сериозни последствия. Вижте кои са те.

Сид Вишъс

Познаваме Сид Вишъс като басиста на пънк групата Sex Pistols от Великобритания. Музикантът и неговата приятелка Нанси Спанджън били зависими от хероин. Една от дозите станала последна за момичето, но не заради предозиране.

знаменитостите

Според официалната версия на полицията след като се надрусал, Сид се заключил в другата стая, а когато дошъл на себе си намерил Нанси в банята наръгана с нож. Той сам извикал спешна помощ и до последно отричал вината си. В затвора той се опитал да се самоубие, но се провалил. След като излязъл на свобода, предозирал с хероин и заспал завинаги.

Валтруд Майер

Немската оперна дива се решила да извърши убийство заради пари. По сметката на 20 години по-възрастния й съпруг Херман Хил, който бил богат търговец на риба, имало 5,5 млн. евро. 55-годишната Валтруд убила мъжа си, а после направила и кастинг за неговата роля.

знаменитостите

Певицата замислила да представи самозванец за своя съпруг, да го принуди да й припише парите и да го пусне с възнаграждение. Тя се надявала, че никой няма да забележи размяната, но била издадена на полицията от един от мъжете, които участвали в „прослушването”. Според полицаите деянието на Майер било идеално убийство в стил Хичкок.

Дон Кинг

Кинг е най-известният организатор на боксови мачове в света. Освен това „кръстникът” на американския бокс е и убиец със стаж. Той застрелял крадец, от когото бил нападнат, но полицията го оправдала на основание самозащита. 12 години по-късно той отново се сблъскал с дългата ръка на закона след като собственоръчно удушил спортиста Сам Гарет, който му дължал 600 долара.

знаменитостите

По онова време Кинг притежавал милиони и възнамерявал да избегне наказанието на всяка цена. Той заплашил свидетелите, подкупил съдебните заседатели, но присъдата била неумолима – убийство втора степен. След още една среща на Кинг със съдиите обаче обвинението се превърнало едва в убийство по внезапен умисъл. В крайна сметка той прекарал зад решетките едва три години.

Снуп Дог

Снуп Дог е една от най-знаменитите фигури на хип-хоп сцената вече десетилетия. През 1993 г. той бил арестуван по време на церемонията за наградите на MTV по подозрение в убийство на рапър конкурент – Филип Уолдермариъм. Сред заподозрените били и двама приятели на Снуп Дог, в точа число и охранителят му, който сам го застрелял.

знаменитостите

Адвокатите на звездата успели да докажат, че убийството е заради самозащита след като Уолдърмариъм заплашвал Снуп Дог и приятелите му с оръжие.

Матю Бродерик

Актьорът Матю Бродерик станал убиец по стечение на обстоятелствата след нещастен случай. През 1987 г. той се сблъскал с друг автомобил в Ирландия, при което загинали двама души. Матю бил разследван, но в последствие оправдан.

знаменитостите

Трагедията обаче оказала сериозно влияние върху личния му живот – той се разделил с приятелката си актрисата Дженифър Грей и няколко години обикалял по психиатри заради дълбокото си нервно сътресение.

Май Джейс

Любителите на сериали със сигурност познават Джейс от ролята му в „Агенти от „Щит” и „Менталистът”. Полицаите обаче го познават като жесток убиец. През май 2014 г. с думите „Обичаш ли да бягаш? Хайде бягай сега” актьорът прострелял собствената си жена в гърба, а след това в краката.

знаменитостите

Свидетели на престъплението станали двамата им синове. Джейс повикал полицията, но тя вече била пред дома му заради сигнал от съседи. Актьорът бил осъден на 40 години затвор.

Ребека Гейхарт

Тя не играеше главни, но със сигурност беше в запомнящи се роли във филмите “Invasion”, “Scream – 2”, както и в няколко сериала. Тя дори не е предполагала, че през 2001 г. возейки се на своя джип, по невнимание ще блъсне деветгодишно момче от Мексико. Тя получила глоба в размер на няколко хиляди долара, била принудена да положи 750 часа обществено полезен труд и три години условна присъда.

знаменитостите

Уилям Бъроуз

Писателят е известен като доста ексцентрична личност. В младостта си той бил далеч от литературата, вместо това заедно с жена си Джоан препродавал крадени вещи и пласирал наркотици. Бил зависим от морфин, а тя – от амфетамини. През един септемврийски ден през 1951 г. му дошла гениалната идея „да си поиграе на Вилхелм Тел”. Сложил стъклена чаша на главата на жена си, тъй като нямал ябълка, и стрелял по нея. Разбира се не улучил и прострелял жена си право в челото. Богатите родители на писателя обаче покрили историята и на Бъроуз му се разминало.

знаменитостите

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук