Президентът Доналд Тръмп продължава да поставя въпроси за руската политическа намеса в президентските избори в САЩ през 2016г. Най-високопоставеният демократ в комисията по разузнаване в Камарата на представителите в САЩ, демократът Адам Шиф, се съгласи с решението на председателя на комисията Девин Нунес, да се информацията по казуса да се разгледа отново. Повод за скандала стана публикация в „Ню Йорк Таймс”, в която се посочва, че има документи доказващи, че Доналд Тръмп и неговите приближени, са били обект на разследване, преди встъпването в длъжност на новия президент. Хора от кампанията на Тръмп многократно са влизали в контакти със служители от руското разузнаване в годината преди изборите. В САЩ са знаели за тези контакти от справки за проведените телефонни разговори и от записи на подслушани разговори, писа изданието.

„Подписахме писмото, което председателят на комисията Девин Нунес искаше. Привикали сме отново директора на ФБР Джеймс Коми и директора на Агенцията за национална сигурност Майк Роджърс, да дадат показания при закрити врата. Освен това очакваме и бившият главен прокурор Сали Йейтс, бившият директор на Националното разузнаване Джеймс Клапър и бившият директор на ЦРУ Джон Бренън също да дадат показания. Все още очакваме председателят да подпише писмото. Надявам се, че той ще го направи.Това е в интерес на американското общество. Белият дом даде ясен знак, че иска Сали Йейтс да свидетелства. Единственият подпис, който липсва е този етап на Девин Нунес – председателят на комисията. Но вярвам, че ще го получим скоро”, обяви Адам Шиф, член на комисията по разузнаване в Камарата на представителите в САЩ

Конгресменът Шиф допълни, че иска да сподели резултатите от тази среща с пълния състав на комисията, която разследва съобщенията, че Русия е оказала политическо влияние на президентските избори през 2016г.

Припомняме, че през януари американските разузнавателни агенции обявиха, че смятат, че подкрепяни от Кремъл хакери са проникнали в електронните пощи на висши представители на Демократическата партия и са огласили кореспонденция с нелицеприятно съдържание. Целта е била да помогнат на подкрепяния от републиканците Тръмп да победи демократа Хилъри Клинтън.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук