Ахмед Доган не присъства на конференцията на ДПС, прати обръщение Снимка: БТА
Ахмед Доган не присъства на конференцията на ДПС, прати обръщение Снимка: БТА

Предсрочни парламентарни избори „две в едно“ могат да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици. Това се посочва в обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към делегатите от XI-та Национална конференция на ДПС. Обръщението представи Искра Михайлова, която бе избрана за водещ на конференцията.

В обръщението си Доган посочва, че съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения. Това по думите му означава дебат в колективните органи. Доган предложи на делегатите на форума да изберат в пакет, предложените за председатели на Движението – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Според Доган така новата парадигма на лидерството в ДПС ще демонстрира и единството на партията.

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и „ротации“ на управляващите, се посочва в обръщението на Доган.

Доган фокусира вниманието на делегатите върху три основни проблема – евентуалните промени в НАТО, проблемът за сигурността на Европа, смисълът на идеята за двама председатели на ДПС.

В конкретния случай, идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини, заявява Доган и изтъква като такива борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, разширяване електоралния периметър на ДПС, което предполагало и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство и трето необходимостта от активиране модела на работа с реалните хора и местните партийни структури.

„Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПС, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна“, заявява Доган.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук