ДЕБАТИ.БГ, акценти

У НАС:

София.
От 11.00 ч. пред паметника на Незнайния воин на пл. „Свети Александър Невски“ ще бъде отслужен традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия. В Ритуала ще участва президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев. Ще присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици и граждани.

Калофер.
От 11.25 часа в музея на Христо Ботев вицепрезидентът Илияна Йотова ще поднесе цветя пред бюста на поета и революционер и пред паметника на майка му Иванка Ботева по повод 172-та годишнината от рождението на героя. От 11.50 часа на площад „Христо Ботев“ вицепрезидентът ще произнесе слово. Илияна Йотова ще отдаде почит пред паметника на бащата на поета-революционер Ботьо Петков, след което заедно с шествието-поклонение ще се отправи към мемориалния комплекс „Христо Ботев“.

София.
В 12.50 ч. от храм „Св. преп. Наум Охридски“ в парк „Езерото“ в ж. к. „Дружба 1”ще тръгне литийно шествие до западния кей на езерото, където от 13.00 часа ще бъде отслужен Велик Богоявленски водосвет, след който ще бъде изпълнен традиционният ритуал по спасяване на кръста от водата.

София.
Oт 13.00 ч. пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина ще се проведе тържествено честване по повод 172-та годишнина от рождението на големия български поет, публицист, общественик и революционер. Слово ще произнесе доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община.

 

ОТ СВЕТА:

Брюксел. Заседание на Североатлантическия съвет на НАТО

Техеран. Форум за иранския мирен план за Персийския залив

Бризбън. Първи турнир на Женската тенис асоциация

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!