ДЕБАТИ.БГ акценти новини debati.bg

У НАС:

София. От 9.30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата президентът Румен Радев и президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис ще открият Българо-кипърски бизнес форум, в рамките на който ще бъдат подписани три двустранни споразумения за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете държави.

София. От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ нобеловият лауреат по физика за 2018 г. проф. Жерар Муру ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет.

София. От 11.00 часа в кампус 2 на БАН учените от Българската академия на науките излизат на протест срещу застрояването на зелени площи в жк. „Младост“.

София. От 13.30 часа в зала „Мусала“ в Интер Експо Център ще се проведе дискусия на тема „Инвестиционният процес в България – „Мисията невъзможна“. Необходими законодателни промени“.

София. От 14.00 часа в зала „София“ на „Гранд Хотел София“ ще се проведе дискусия на тема „Предизвикателствата при въвеждането и експлоатацията на тол системата в България“.

ПО СВЕТА:

Пекин. Дневен брифинг на Националната здравна комисия на Китай.

Виена. Среща на страните от ядрената сделка с Иран.

Женева. Организирана от ООН среща за постигане на мир в Либия и пресконференция на говорителя на силите на фелдмаршал Халифа Хафтар.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!