Александър Йорданов москва
на снимката: Александър Йорданов

В силно емоционални публикации във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ – СДС Александър Йорданов коментира смъртта на руския опозиционер Алексей Навални и призовава за бомби над Москва.

В някои от текстовете си Йорданов обръща внимание, че Русия е ядрена сила, в други – че, когато Москва бъде атакувана, няма да пострада Путин, защото той ще е в бункера.

Александър Йорданов е политик от СДС, бивш председател на Народното събрание, депутат от Великото народно събрание и бивш посланик в Полша и Северна Македония.

Ето част от написаното от Йорданов след смъртта на Навални:

„Ясно е, че със санкции и резолюции не става. Трябват бомби и ракети, които да се взривяват в Москва и Санкт Петербург. Убиецът е Путин. А убийството е доказателство, че мир с него не може да има.“

„Защо през Втората световна война съюзническите бомби падаха над хитлеристка Германия, а днес съюзническите бомби не падат над путинова Русия.

С какво Путин е по-различен от Хитлер?

Той също избива други народи. Погубва и своя народ. Ликвидира своите политически противници. Унищожава опозицията.“

„Как се постъпва с такива убийци. Как би трябвало да се постъпва с кремълските престъпници? Да се изправят пред Международния наказателен съд като доказани военнопрестъпници и терористи. Да, това е възможност и за нея съм говорил и гласувал в Европейския парламент. Но могат да се предприемат много по-бързи действия – дипломатически и военни.

Към първите спада решението за прогонване на руските посланици от европейските държави и по този начин – преустановяване на дипломатическите отношения с Путиновата държава. Пълна изолация. Към вторите е очевидно, че държавата агресор трябва също да изпита целият ужас на войната.

Ракети и бомби трябва да започнат да поразяват руски градове, включително Москва и Санкт Петербург. Путинистите са бесни кучета. Те разбират от тояга, а не от дума.
Трябва, трябва да отмъстим за всички зверства на негодниците, които управляват в Кремъл.“

„Алексей Навални бе убит от руския народ.“

„Какъвто е Путин, такъв е и руският народ. Какъвто е руският народ, такъв е и Путин. Разбира се, има изключения. Но те са толкова малко, че не променят правилото. Затова е голяма днес опасността пред човечеството. Но това е било ясно още на един от „изключението“ – Юрий Лермонтов. Негови са стиховете:
Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ,
И вы, мундиры голубые,
И ты, им преданный народ.
Това е днес неизмитата Русия – нереформираната, застреляната в ума, мръсната, потъналата в калта на собствените си престъпления. Това е и днес страната на господарите и на робите, на мундирите, пред които се прекланя путиноидният народ. И подкрепя престъпленията на военнопрестъпника. Трагедия. Истинска трагедия и нещастие за човечеството.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук