алигатор

Алигатор в Ню Йорк. Звучи като заглавие на филм, но не е. Служители от „Проспект парк“ в Бруклин, Ню Йорк намериха болен алигатор на територията му, предаде Ройтерс.

Влечугото е хванато и отнесено в зоопарка в Бронкс, където ще бъде подложено на лечение.

Персоналът, отговарящ за поддръжката на парка, открива алигатора в езерото на „Проспект парк“ в неделя сутринта. Животното явно е било стресирано от големия град. Поболелият се алигатор имал симптоми на летаргия и термичен шок.

Този вид крокодили обикновено обитават зони с тропически климат и са често срещани в югоизточните американски щати.

„Благодарни сме на Патрула за правоприлагане в парковете, както и на Рейнджърите на градските паркове, които заловиха и отнесоха алигатора в зоопарка“, каза говорител на Отдела по парковете.

Няма пострадали при залавянето и транспортирането на животното. Явно никой не се е решил да се превъплъти в ролята на Майк Дънди „Крокодила“ от едноименния филм.

Нападенията на алигатори са изключително редки в САЩ. Според статистика 442 са случаите на непровокирани от човек ухапвания от този вид крокодил от 1948 до 2021 г.

Отделът по парковете в Ню Йорк наблегна на факта, че пускането на свобода на животни, нехарактерни за региона, е незаконно. Рейнджърите на градските паркове в Ню Йорк получават около 500 сигнала за намерени болни животни годишно.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук