Антон Кутев

Антон Кутев е напуснал Националния съвет на БСП. Това съобщи самият той в социалната мрежа „Facebook“. причината – задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията.

„Поводът за това тежко за мен решение е, че не искам да участвам нито в разразилите се персонални “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме свидетели през последните години. Имам различия, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, смятам, че модерните политически технологии са ключови за успеха на всяка политическа формация, а ръководството на БСП с всяка следваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единство на идейни съмишленици, а безскрупулното отстраняване и омаскаряване на партийните опоненти е практика от отдавна преминали времена, за които историята вече нееднозначно се е произнесла“, пише още Кутев.

По думите му сегашното тясно ръководство на партията все повече се отдалечава, както от съвременните европейски лявоцентристки формати, така и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия.

„Оставам редови член на БСП с упоритата и наивна надежда, че оттласкването от дъното е възможно, макар да съм напълно убеден, че това не може да се случи в този ръководен състав на БСП“, допълва той.

Припомняме, че Кутев беше говорител на служебното правителство на премиера Стефан Янев, както и депутат в предишни парламенти.

Антон Кутев, заявление

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук