Херцогът и херцогинята на Съсекс са приели поканата на кралицата да отидат на почивка с нея това лято в Балморал, като вземат сина си Арчи Харисън.

Според „Таймс”, Арчи, който ще навърши една година през май, ще се върне във Великобритания за първи път тази година, след като прекара последните няколко месеца в Канада, където принц Хари и Меган прекарват по-голямата част от времето си, след като вече не са работещи кралски особи.

Въпреки че се очаква това да бъде първото пътуване на Арчи до дома му, той вероятно ще бъде придружен от родителите си до Великобритания през юни, където ще присъстват на традиционна церемония.

Очаква се семейството да прекара време с принц Чарлз и херцогинята на Корнуол.

Меган вече отлетя за Канада, след като двойката присъства на последното си кралско задължение в Уестминстърското абатство, заедно с херцога и херцогинята на Кеймбридж, и с графа и графинята на Уесекс, и с кралицата.

Хари обаче остана във Великобритания за срещи в Бъкингамския дворец във вторник. Връщането му в Канада ще бележи началото на новия му живот.

От 31 март, съгласно споразумението с кралицата, което ще бъде преразгледано след година, те ще могат да преследват собствените си бизнес интереси.

Според споразумението Хари и Меган трябва да се откажат от всички кралски привилегии, включително източниците на финансиране.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!