В Басейнова дирекция Пловдив влязоха прокуратурата и полицията. От БНР Пловдив предават, че задържани имa, сред които е  директорката инж. Цветелина Кънева, която бе отведена с полицейски бус.

Кашони с документация бяха изнесени при акцията. На излизане от сградата прокурор Марин Пелтеков от Окръжна прокуратура Пловдив отказа да коментира, а пр-ът на Басейнова дирекция Лиляна Барганова съобщи, че няма информация за какво е задържана директорката и че продължават да работят. На въпрос изненадани ли са от акцията, тя отговори:

Не сме изненадани в смисъл такъв, че в държавата се проверява работата на всички държавни институции. Не мога да давам мнение за работата на прокуратурата. Винаги сме били коректни към вас. Но темата не е към нас. Обърнете се към органите, които са компетентни.

Районна прокуратура – Асеновград повдигна обвинение на управителя на „Лъки Инвест“ –  АД още през уикенда  и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска.

84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!