Джайлс Уорик

Полицията във Вашингтон обяви, че е арестувала известният „изнасилвач от река Потомак“.

Престъпник, известен като „изнасилвачът от река Потомак“, който е извършил жестоки сексуални нападения на поне 10 жени и е убил една в района на Вашингтон през 90-те години на миналия век е арестуван, съобщи полицията в американската столица.

60-годишният Джайлс Уорик е бил задържан под стража в щата Южна Каролина, съобщи на пресконференция шефът на полицията във Вашингтон Питър Нюзъм.

„Между 1991 и 1998 г. Уорик е тероризирал нашата общност, след като брутално е преследвал и нападнал множество жени в този регион.“, каза Нюзъм.

Уорик беше идентифициран като заподозрян в сексуалните посегателства и убийството чрез метод, известен като криминалистична генеалогия, каза той.

Няколко от атаките са станали в пешеходната зона до река Потомак, която тече през Вашингтон.

Последното нападение, приписвано на „изнасилвача от река Потомак“, е през август 1998 г., когато 29-годишна жена е била пребита до смърт с камък, докато се прибирала от купон вкъщи.

Полицията заяви, че са успели да разрешат случаите, като съпоставили ДНК, оставена от заподозрения на местопрестъплението, с родословни дървета в базата данни на онлайн генеалогията.

Наскоро чрез тази техника бяха решени няколко криминални дела, включително този на друг сериен убиец и изнасилвач – бившият полицай Деанджело, обвинен в дузина убийства и 50 изнасилвания между 1976 и 1986 г., който в момента чака съдебен процес в Калифорния.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!