Ген. Атанас Атанасов
Атанас Атанасов. Снимка: стопкадър Нова ТВ

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов ще поиска вот на доверие от членовете на партията и иска да бъде свикано Националното събрание на формацията. Това става ясно от публикация на Атанасов във Фейсбук.

„Аз ще поискам вот на доверие от нашите членове и симпатизанти и ще разчитам на откровен диалог, който да посочи пътя напред. Убеден съм, че независимо от допуснатите грешки ние постигнахме един категоричен успех – консолидация на демократичната общност, която няма аналог за последните 2 десетилетия – първоначално в рамките на Демократична България, а в последствие и с партньорите ни от „Продължаваме промяната“. Тази консолидация трябва да продължи с привличането на нови партньори от политическия и гражданския сектор“, написа той.

По думите му са допуснали „честният диалог с избирателите“ им да бъде нарушен.

„Възстановяването на разговора за нас започва с насрочване на Национално събрание на Демократи за силна България. То следва да даде своята критична оценка на решенията и действията ни дотук“, се казва в позицията.

Според Атанасов резултатите на изборите ДСБ показват запазване на парламентарното им представителство и представителството в Европейския парламент.

Той благодари на Христо Иванов, „без когото постигнатото щеше да е невъзможно“. „Извървяхме заедно дълъг път – и като общности, едни към други и заедно, понасяйки върху гърба си ударите на статуквото, добавя Атанасов. Общ дълг на всички ни е да запазим и надграждаме постигнато, смята лидерът на ДСБ. Вярвам, че Христо ще остане част от този процес, независимо от ролята си, защото имаме нужда от неговата мъдрост и визионерство“, посочва още той.

Вчера лидерът на „Да, България“ Христо Иванов обяви пред медиите, че се оттегля като председател на партията и няма да бъде част от 50-ото Народно събрание. Една от причините е недобрата комуникация с избирателите, довела до недобрите резултати от вота, припомня Дарик.

„В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава единствената проевропейска опозиционна политическа сила, която упорито ще продължи да работи за превръщането на България в богата и благоденстваща страна с реформирани институции, служещи на интересите на гражданите и обществото“, заявява в позицията си Атанас Атанасов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук