Атанас Бобоков
На снимката: Атанас Бобоков

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) остави окончателно в ареста бизнесмена Атанас Бобоков.

Той е обвинен заедно с брат си Пламен, бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков и още трима души за организирана престъпна група за незаконен внос и депониране на отпадъци.

Апелативните съдии се съгласиха с изводите на първата инстанция, че от събраните доказателства може да се предположи, че Атанас Бобоков е извършил престъпленията, в които е обвинен, а на свобода може да извърши и други.

Бизнесменът поиска да излезе от ареста и за да лекува травма на коляното на десния си крак, която се влошила от болничното лечение. Според представена в съда съдебно-медицинска експертиза обаче той може да бъде лекуван и в следствения арест.

„Мислех, че правосъдието е за престъпници. С шок установих, че не е нужно да си извършил престъпление, за да стоиш в ареста. Като дойде време за дело, дори няма да ме извикат, защото няма доказателства“, заяви Бобоков и се закани да съди България за незаконен арест.

„Чудя се как съдът успява да намери аргументи да ме държи в ареста. Нямам понятие как стана тази работа. Всичко започна с една PR кампания на прокуратурата“, каза още Бобоков, цитиран от БТА.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!