Доц. Атанас Славов
На снимката: Доц. Атанас Славов

„Възраждане“ се изказват парадоксално по много въпроси. В последното гласуване се видя, че нямат системно изградена визия за конституционни промени. Това коментира депутатът от „Демократична България“ – Атанас Славов, специално за ДЕБАТИ.БГ.

Те по много въпроси се изказват парадоксално, включително и по отношение на оставката на главния прокурор. От една страна искат оставка, от друга страна, не подкрепят идеи, които реално биха довели до отстраняването му и търсенето на отговорност.

Той акцентира, че ситуацията на ГЕРБ и ДПС е подобна, а дебатът е придобил неочакван развой.

Той е акцентира, че трябва да се прави ясно разграничение от политическата полза от реално поетите ангажименти на политическите сили досега. По думите му само  партиите от мнозинството поемат реален политически ангажимент да предвиждат напред конституционната инициатива.

Може ли да се каже, че отстраняването на Цацаров е победа на партиите на промяната; какви ще са първите инициативи на Антикорупционна комисия; кога ще преустанови практиката да съществуват институции „бухалки“ и намериха ли се механизми за смяна на главния прокурор – цялото интервю на ДЕБАТИ.БГ четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук