Авиокомпаниите „British Airways“, „EasyJet“ и „Ryanair“ ще оспорват пред съда решението на британското правителство за налагане на задължителна 14-дневна карантина за пътници, пристигащи във Великобритания. Това, както съобщи Ройтерс, е обявил международният авиохолдинг IAG, в който влизат „British Airways“ и испанската „Iberia“.

Ограничения за пътуващите

Ограниченията, които влязоха в сила на 8 юни, налагат тези, които пристигат във Великобритания със самолет, влак и ферибот, да попълват въпросник, посочвайки здравна информация, информация за контакт и адрес на мястото, където ще бъдат в самоизолация през следващите две седмици.

Според агенцията, ако решението бъде преразгледано, властите ще трябва да предоставят научна обосновка за необходимостта от въвеждане на тези мерки. IAG отрича съществуването на такива причини.

По-рано авиокомпаниите се противопоставиха на карантината, заявявайки, че това би заличило плановете им за възстановяване на въздушния трафик, който се срина почти до нула, нанасяйки силен удар на туристическия сектор и оставяйки британците без възможност да отидат на чуждестранни ваканции тази година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!