Лондон полиция

21-годишният български студент в Лондон Габриел Стоянов е бил убит след нападение от трима на улица в британската столица, съобщиха от местната полиция.

Сигналът е подаден около 23.50 часа на 4 ноември, петък. Българинът, който е родом от Варна, е бил атакуван на ул. „Бромли Роуд“, която се намира в сравнително спокоен квартал и в близост до централната част на английската столица. Габриел е намушкан няколко пъти с нож. Той е откаран в болница, но въпреки усилията на лекарите е издъхнал следобед в събота, 5 ноември.

Полицията вече е арестувала 14-годишно момче и издирва съучастниците му. Няколко души са станали свидетели на нападението, като разследващите ги призовават да се свържат с тях. Търси се информация и от шофьори, чиито видео регистратори в автомобилите може да са заснели инцидента.

„Ти беше истински джентълмен, имаше златно сърце и целият живот беше пред теб. Беше обичан от всички и ще ни липсваш”, написа в социалните мрежи близкият приятел на българина Елиът Джоунс. Той вече е събрал над 3 000 паунда, за да помогне на семейството на жертвата.

Габриел Стоянов е родом от Варна, научи Дарик. Учил е в местното училище „Св. Климент Охридски”, след което е продължил образованието си в Англия.

Майката на убитото момче – Марияна Петрова пък написа: „Отнеха един млад неизживян живот! Отнеха ми детенцето, моето всичко! Вярвам възмездие има и този час идва скоро!“

Още новини от деня – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук