Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Той ще бъде поканен лично от управата на Британския боксов борд за контрол (British Boxing Board of Control), съобщи bTV. Като върховно ръководно тяло на професионалния бокс в Обединеното кралство на него се пада отговорността да избере реферите за събитието на 28 октомври в Кардиф.

Главен арбитър на двубоя на „Принсипалити стейдиъм“ в столицата на Уелс обаче ще бъде британец, който ще бъде и още един от общо четиримата съдии. Последният от тях задължително ще бъде избран от националност, различна от тези и на двамата боксьори.

„Според правилника ни главният арбитър ще бъде задължително представител на Великобритания. От там ще бъде и още един от съдиите. Останалите двама са разпределени така: един избран от страната, от която идва претендентът за световната титла, и един, който да бъде неутрален. Работим по тази формула в 95% от двубоите“, разкрива Робърт Смит – генерален секретар на Британския боксов борд за контрол.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!