По време на боксов мач в Шкодра, Албания, българският боксьор Борис Станчов припадна на ринга. Той е бил доведен в съзнание, но лекарите от местната болница не успели да го спасят и той почина малко по-късно. Случаят е много усложнен, след като първоначално бе обявено, че починалият е Исус Величков, но впоследствие стана ясно, че Станчев се е качил на ринга под неговото име.

„Почивай в мир, шампионе! Винаги ще те носим в сърцето си!“ – написа самият Величков във „Фейсбук“.

Още не е ясно как се е стигнало до размяната на имена и как е допусната документална грешка. Оказа се, че Станчов е изиграл 6 официални мача под името на Величков и със съответните документи. Освен очертаващата се документна измама буди недоумение и как боксьорът е минавал през границите под чуждо име.

За изясняване на ситуацията е започнало заседание на УС на Българския професионален боксов съюз.

Около причините за смъртта на Станчов имаше първоначално спекулации, но се според албанските медии нещастието не е причинено от ударите, получени в боя, а от инфаркт. Организаторите са на мнение, че „Бърза помощ“ не се е справила достатъчно експедитивно.

Роднините на починалия се усъмниха дали нещо не се е случило с него в моментите, между прекъсването на записа и възстановяването му /вижте видеото/. За изясняване на случая се очаква от Албания пълне запис на станалото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!