Стефан Янев
На снимката: Стефан Янев

„Български възход“ ще се отзове на поканата на ГЕРБ за разговори, стана ясно от думите на лидера на най-малката партия в 48-мия Парламент Стефан Янев в ефира на BTV. „Смисълът на политиката е в диалога и търсенето на решения. Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение. С всичките модалности на това как точно ще се провеждат видовете разговори, ще отговорим реципрочно. Ще изпратим наши представители за участие в такъв тип разговори – диалог за търсене на решение. Политиката е изкуството на възможностите. Наше задължение е да участваме във всички възможни формати така, че да търсим решение“, каза Янев.

„Бихме могли да водим диалог с всички. Разговор и диалог с всички“, посочи лидерът на „Български възход“.

На въпрос дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ, въпреки че от партията на Борисов искат България да изпрати оръжие на Украйна, Янев отговори: „Разбира се, ние и в момента изпращаме оръжие на Украйна. Като бизнес и в момента го изпращаме. Като държава има решение на 47-ия Парламент това да не се прави. От самото начало говорим паралелно от действителността. Не виждаме лидерството на ЕС и лидерството в България. Оръжие дават тези, които имат“, коментира той.

“Апелирам за обща, солидарна, европейска позиция. Вече е ясно, че можем да се справим и без „Газпром“. Ако „Газпром“ бъде използван като оръжие – не, благодаря. Няма да водим разговори и ще намерим всички други възможни източници за доставки“, коментира Стефан Янев в друго интервю пред „24 часа“. Досега Янев настояваше да се преговаря с „Газпром“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук