Салман Рушди
На снимката: Салман Рушди

„Живот за Салман Рушди!“ – под това лого българският П.Е.Н. център (Poets, Essayists, Novelists) организира литературна вечер в подкрепа на световноизвестния британски писател Салман Рушди, ранен при атентат на 12 август 2022 г. в щата Ню Йорк, съобщават от Съюза на българските писатели.

По думите им в момента, в редица държави по света се провеждат писателски инициативи, които заявяват категоричното „не“ – на ислямския фундаментализъм, на терора спрямо свободното слово, на опита за убийство на един от най-изтъкнатите съвременни писатели и Нобелов лауреат, предаде БТА.

Българските писатели се присъединяват към общия глас в подкрепа на Салман Рушди и се молят за неговото възстановяване. По предложение на Здравка Евтимова – председател на българския П.Е.Н. център, и с партньорството на Столичната библиотека литературният рецитал ще включва поезия, есеистика, кратка проза, импровизирани словесни и видео послания.

Водещ на събитието ще бъде д-р Анжела Димчева. Събитието е на 23 август от 18:00 ч. на площада пред Столичната библиотека, на пл. „Славейков“ 4.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук