Въпреки заканите на полицията, че отново ще премахне палатковите лагери, тази нощ това не се случи. И в неделната сутрин три ключови кръстовища в София са блокирани – на на Орлов мост, Цар Освободител и пл. Независимост в София.

протест в София протест в София протест в София протест в София протест в София протест в София протест в София протест в София протест в София протест в София

През нощта не е имало ескалация на напрежението. Полиция се е струпала на Орлов мост заради няколко провокатори, дрогирани младежи, които са били отведени в ареста. Но като цяло нощта е минала спокойно. Валеше дъжд почти през цялото време, а протестиращите се бяха прибрали в палатките, съобщават от МВР.

Тази сутрин камионът, който събира отпадъците е минал през Орлов мост, събрал е боклукът и е оставил контейнерите отново на барикадата.

Заради заканите на МВР, че ще премахне палатките, тази нощ на място имаше повече хора, които да пазят целостта на лагера. Те се организираха във Фейсбук.

31-ят ден на протести

Иначе 31-ят ден на протестите премина относително спокойно и въпреки проливния дъжд в София, на площада пред МС се събраха доста хора. Домати и яйца полетяха към сградата на Министерския съвет.

По време на бурята дърво се пречупи от силния вятър на площада пред президентството. Няма пострадали, а екип на аварийното звено на Столична община отстрани падналия клон от жълтите павета.

Един от неформалните лидери на протеста – Арман Бабикян за пореден път каза, че са подслушвани от властта. Като доказателство посочи, че по-рано днес е разговарял с другите двама членове на „отровното трио” за възможността по-рано днес протестиращи да затворят магистрала „Марица” към Турция.

След този разговор, който „не е подслушван”, се забелязва повишена концентрация на полицаи по магистралата, заяви Бабикян.

В страницата си във Фейсбук „Отровното трио” е препоръчало на водачите на автомобили да не предприемат пътувания към Турция.

По-късно протестиращите се преместиха на Орлов мост, който е наричан от тях Орлов град. Скандират „Оставка“.

От петък на трите възлови кръстовища са издигнати палаткови лагери, а движението е блокирано от пейки, палети и контейнери за боклук. Протестиращите отново настояват за оставката на правителството и на главния прокурор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук