Джо Байдън
На снимката: новият президент на САЩ Джо Байдън

Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери ще  се занимава с климатичните проблеми, когато новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън встъпи в длъжност.

Други ключови кандидати са Аврил Хейнс като първата жена, която ще ръководи разузнаването на САЩ, и дългогодишният помощник на Байдън Антъни Блинкен, който ще заеме поста държавен секретар – най-важната външнополитическа позиция.

Тази информация идва в момент, в който призивите към Доналд Тръмп за признаване на  изборите нарастват.

Припомняме, че Тръмп направи необосновани твърдения за широко разпространена изборна измама, като той продължава да търси правна помощ по въпроса.

Очаква се Байдън да победи президента Тръмп с 306 гласа срещу 232, когато американската избирателна колегия се събере, за да потвърди официално победителя на 14 декември. Това е далеч над нужните за победа 270 гласа.

В свое изявление в понеделник Байдън каза: „Имам нужда от екип, който е готов да ми помогне да върна челната позиция на САЩ в света, да събера света, за да се справим с най-големите предизвикателства, пред които сме изправени, и да подобрим сигурността си и ценностите си. Това е същността на този екип. “

Някои от позициите изискват потвърждение от Сената на САЩ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук