Джо Байдън
На снимката: Джо Байдън

Американският президент Джо Байдън каза вчера, че Илон Мъск е купил социалната медийна платформа Туитър, която да бълва лъжи по целия свят, предаде „Ройтерс“.

Компанията Туитър освободи половината от служителите си вчера, но каза, че съкращенията са по-малки в екипа, отговорен за предотвратяване на разпространението на дезинформация. Това стана, след като рекламодателите се отдръпнаха на фона на опасения за управлението на съдържанието.

„Сега нещото, което най-много ни тревожи е, че Илон Мъск си купува компания, която изпраща или просто казано бълва лъжи по целия свят. Вече няма редактори в Америка. Няма. Как да очакваме децата да разберат какво е заложено на карта?“, каза Байдън по време на събитие за набиране на дарения.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер каза по-рано пред журналисти, че Байдън е бил пределно ясен за нуждата от намаляване на езика на омразата и дезинформацията.

„Тези му възгледи се отнасят и за Туитър, отнасят се и за Фейсбук и за всяка друга социална мрежа, където потребителите могат да разпространяват дезинформация“, каза говорителката.

Мъск обеща за възстанови свободата на словото и едновременно с това да не допусне Туитър да се превърне в „адски пейзаж“. Големите рекламодатели обаче изразяваха опасения относно придобиването на Туитър от мултимилиардера.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук