Джо Байдън
На снимктата: Джо Байдън

Администрацията на американския президент Джо Байдън изпрати доклад до американските законодатели с препоръки за увеличаване на квотата за приемане на бежанци в страната от 62 500 души на 125 000 през 2022 г. Става въпрос за новата финансова година, която в САЩ започва от 1 октомври. Това се посочва в изявление, публикувано в понеделник от Държавния департамент на САЩ.

Министерството на външните работи, Министерството на вътрешната сигурност и Министерството на здравеопазването на САЩ са изпратили съвместен доклад до съответните комисии в Конгреса. Документът предоставя препоръки за увеличаване на лимита за допускане на бежанци, поради хуманитарните кризи в света. В изявлението се посочва, че понастоящем в света има безпрецедентна нужда от хуманитарна помощ.

Външното министерство заяви, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се консултира с Конгреса относно предложенията на президента за увеличаване на лимита за допускане на бежанци.

„Държавният секретар очаква с нетърпение смислен обмен на мнения с членовете на Конгреса“, се казва в документа.

Държавният департамент заяви, че приемането на бежанци „играе важна роля за интересите на САЩ в областта на външната политика и целите на страната в областта на националната сигурност“.

Още през февруари Байдън обяви намерението си да увеличи квотата за прием на бежанци до 125 000 души през 2022 г.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук