От днес контрольорите в градския транспорт в София само ще продават билети от 1,60 лв, съобщават от Центъра за градска мобилност. Те няма да глобяват пътници, които не са успели предварително да си купят превозни документи.

Контрольорите няма да продават билети от 30 лева и да съставят актове. Промяната е временна до изтичане на необходимостта от извънредни мерки срещу COVID-19.

Миналата седмица бе временно забранено на шофьорите на превозните средства да продават билети, както и качването от първата врата. Всички тези мерки целят да се ограничи близкият контакт между хората.  аст от касите за продажба на билети също са затворени, информира общинското предприятие,

В София до 29 март вече е отменена платената синя и зелена зона за паркиране. Кметът Йорданка Фандъкова призова днес гражданите да не идват с колите си в центъра, ако нямат неотложна работа.

Вчера беше оповестено, че метрото минава на празнично разписание, тоест интервалите между влаковете се увеличават. Най-натоварените линии на трамваите, автобусите и тролеите запазват сегашния график, а не толкова ползваните ще се движат по лятното си разписание. Причината е, че децата са в принудителна ваканция, а част от фирмите в града също са на дистанционен режим на работа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!