Осми ден от началото на издирването на Стоян Зайков в Костенец няма следа от него, съобщиха от МВР на извънреден брифинг от Костенец.

Продължава издирването на убиеца, проверявани са няколко сигнала от хора, които са го забелязали, но нито един от тях не се оказа реален, съобщи главният секретар на гл. комисар МВР Ивайло Иванов.

МВР дори е проверило сигнал на гражданин, който съобщил, че говорил със Зайков в Сандански, но впоследствие се оказало, че подаденият сигнал е резултат от свада между двама души и е напълно фалшив.

„Полицейското присъствие в Костенец е безпрецедентно по мащабите си, толкова много полицаи и жандармерия не е имало дори при охраната на масови мероприятия“, допълни Иванов. Входовете и изходите на града са блокирани, всички преминаващи се проверяват основно. Мащабни са и проверките на всички къщи и помещения, където би могъл да се укрива Зайков.

МВР е предприело и специални охранителни мерки за 7-те човека, за които има съмнения, че са в неписан „черен списък“ на Зайков, който в последните години имал препирни с тях.

До момента не са готови експертизите, които да докажат връзката между двете убийства – на бившата приятелка на Зайков, и на неговия трети братовчед. До момента е ясно, че мъжът е убит на 14 май вечерта с двуцевно гладкоцевно оръжие 12-ти калибър с патрони със сачми.

Зайков все още не е обявен за международно издирване, тъй като заради предишни престъпления има забрана да напуска страната.

Припомянеме, че вчера МВР претърси постройки в с. Очуша, но Зайков не бе открит и там.

43-годишният Стоян Зайков е издирван за убийството на бившата си приятелка Милена Шишкова и третият си братовчед Валентин Петров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!