Венци Стефанов
на снимката: Венци Стефанов

Сериозна санкция в размер на 10 хиляди лева наложи Дисциплинарната комисия към БФС на отбора на Славия, заради изказванията на президента на клуба Венцеслав Стефанов след столичното дерби с Левски.

„Белите“ загубиха на Националния стадион с 0:3, като Стефанов изрази сериозно недоволство от отсъжданията на рефера Станислав Тодоров, което му носи и тежката глоба. След подновяването на първенството миналия месец Дисциплинарната комисия след изкъсо за подобни инциденти и налага сериозни глоби на провинилите се, като от това вече пострада наставника на ЦСКА Любослав Пенев, който бе санкциониран с 9 хиляди лева, както и тимът на Ботев Враца, който отнесе 10 хиляди.

„След края на първото полувреме на срещата Славия – Левски, при прибиране на съдийската бригада в тунела г-н Стефанов отправя обидни и заплашителни думи спрямо главния съдия. След края на двубоя, пред средствата за масова информация, г-н Стефанов отправя необосновани предположения за бъдещо тенденциозно съдийство в полза на ПФК Левски (София). Комисията „Етика и Феърплей“ намира действията и поведението на г-н Стефанов за неетични в качеството му на ръководител на футболен клуб и на член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Комисията подчертава, че подобни прояви са в разрез с етиката и феърплея в спорта“, се казва в официалния доклад на комисията по Етика и феърплей.

Допълнителни 1000 лева ще трябва да заплати Славия за обидни и нецензурни скандирания от страна на феновете. За същото провинение плюс нерегламентирано използване на факли Левски е глобен с 1300 лева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!