Бил и Мелинда Гейтс

Основателят на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му и колега филантроп Мелинда обявиха в Туитър, че се развеждат след 27-годишен брак.

Това е една от най-богатите семейни двойки в света. Богатството им се оценява на около 130 милиарда долара, а Бил Гейтс е четвърти в света по богатство според класацията на „Форбс”.

„След много мисли и много работа върху връзката ни, взехме решението да сложим край на брака си“, написа семейство Гейтс.

В изявлението се казва, че двамата ще продължат съвместната си работа по фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – влиятелна благотворителна организация, която финансира програми в сфери като здравеопазване, равенството между половете, образованието и други каузи.

„Продължаваме да споделяме вярата си в тази мисия и ще продължим съвместната си работа във фондацията. Но вече не вярваме, че можем да израстваме заедно като двойка в тази следваща фаза от живота си“.

Съобщението идва две години след развода на основателя на Amazon Джеф Безос, друг сред най-богатите хора в света, и съпругата му Макензи.

65-годишният Бил Гейтс бил още тийнейджър, когато стартирал това, което по-късно се превръща в най-ценната компания в света. За известно време това го направи най-богатият човек и най-видният филантроп в света.

Той се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Microsoft през 2008 г., за да посвети повече време на благотворителността. По-късно напусна борда, запазвайки само титлата „основател и технологичен съветник“.

56-годишната Мелинда Гейтс се омъжи за съпруга си през 1994 г., докато работеше във фирмата. Бил и Мелинда Гейтс имат три деца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!