Мъжът, за когото се предполага, че е открил огън в два наргиле бара в германския град Ханау, е действали, ръководейки се от дясно-екстремистки мотиви, съобщава вестник Bild, като се позовава на собствени източници.

Според информацията на изданието, следователите са стигнали до този извод, като са изучили съдържанието на писменото признание и видео-обяснението, които е оставил заподозреният.

Неговата личност е установена – според информацията на медията това е гражданинът на Германия Тобиас Р.

Електронното издание Focus, позовавайки се на източници в силовите структури, пише, че предполагаемият стрелец преди няколко дни е публикувал във „Фейсбук“ видео, в което в духа на теорията на конспирацията на английски език прави „лично послание до всички американци“.

Във филмчето мъжът заявява, че в САЩ съществуват подземни военни съоръжения, в които се убиват и измъчват деца. Той призовава американците „да се събудят“ и „борят“ срещу това.

Същевременно във видеото няма и намек, за това, че той се готви да извърши нападение в Германия, отбелязва Focus.

Полицията е задържала временно бащата на заподозрения. Според информация на Bild, в автомобила на стрелеца са намерени боеприпаси. Предполагаемият убиец е имал ловен билет.

Обикновено собствениците на наргиле барове в Германия са изселници от азиатските страни и най-вече от Турция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!