Доналд Тръмп
Доналд Тръмп/Снимка: БТА

Доналд Тръмп иска да договори сделка с Владимир Путин за прекратяване на войната в Украйна възможно най-бързо и той има таен план в ръкава си за това, пише Bild.

Доналд Тръмп все още не е представил своя план за разрешаване на конфликта в Украйна, но идеите, разпространявани в консервативните кръгове в САЩ, подсказват

как може да изглежда той.

По-рано предишният президент заяви, че ако бъде преизбран възнамерява да спре конфликта в рамките на 24 часа.

Както отбелязва Bild, Тръмп „все още не разкрива подробности“. „Въпреки това, в консервативните кръгове има основни точки, които някога бяха формулирани от милиардера Илон Мъск, който разширява влиянието си в тази политическа среда“.

Тези планове предвиждат, че Русия ще запази Крим и други територии под свой контрол, а Киев „няма да може да се присъедини към НАТО“.

Bild припомни, че предложенията на Мъск бяха отхвърлени на Запад като „пропаганда на Кремъл“. Въпреки това подобни контури на „примирие“ все още се разпространяват в

обкръжението на Тръмп,

посочва германското издание.

Има също опасения, че Тръмп може да изтегли САЩ от НАТО и да се откаже от защитата на Европа – със сериозни последици и за Германия. Като цяло е тревожно, че досега Тръмп никога не е посочвал кой според него трябва да спечели войната между Русия и Украйна. „Мълчанието му говори много, отбелязват от Bild.

Изявленията на Тръмп за Украйна изнервят както нейния президент Владимир Зеленски, така и съюзниците от НАТО. Той отдавна е реален фактор: по негова заповед републиканците в Камарата на представителите блокират пакет от 60 милиарда долара помощ за Киев, отбелязва авторът на статията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук