Полиция
Снимка: БТА

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай Венцислав Караджов се е предал доброволно, съобщи БНТ.

Караджов, който е под домашен арест заради убийството на родителите си, снощи се барикадира в дома си след като е разбрал, че Върховният съд е потвърдил доживотната му присъда.

Около 17.30 часа вчера в полицията постъпва искане за съдействие от „Съдебна охрана“ за отвеждане на обвиняемия.

„Същият отказва, барикадира се и заплашва служителите, че ако влязат в имота, ще има много пострадали, заплашва, че се е подготвил с опасни вещества, най-вероятно и взривоопасни“, поясни директорът на полицията в Пловдив.

Тогава полицията извиква допълнително подкрепление. След идването на място на допълнителни сили е сформиран оперативен щаб с участието на психолози. Предаването на мъжа е станало след продължително убеждаване от страна на психолозите. Имало е кризисни моменти, но не се е стигнало до използване на сила.

„Не са използвани помощни средства, няма пострадали. Жилището се проверява, но към момента не са открити нито оръжия, нито взривни вещества“.

Районът около дома на Караджов остава отцепен.

Преди 8 години, точно на днешния ден и точно в къщата, която се барикадира, Караджов прострелва родителите си. Поводът за престъплението – дългогодишен спор за имота. Спорът се пренсъл в съда и след като делото не излязло в негова полза, бившият полицай убил родителите си.

По време на разследването стана ясно, че престъплението е дълго и добре планирано, но оръжието така и не бе открито, а срещу Караджов бяха събрани единствено косвени доказателства. Именно това му е давало увереност и до днес да твърди, че е невинен.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук