Информационният отдел на правителството на Шри Ланка съобщи, че е блокирало някои социални медийни платформи, след инциденти в няколко области на страната.

Според местните медии, цитиращи от кабинета на страната, блокирани временно са WhatsApp, Viber и Facebook. Мярката е в резултат на инциденти с насилие след кървавите атаки на Великден срещу църкви и хотели, извършени от ислямисти.

Няколко десетки души са хвърляли камъни по джамии и мюсюлмански магазини, а мъж е бит в град Чилов на западния бряг в неделя в спор, започнал във Facebook, съобщиха източници. Медиите в Шри Ланка съобщават за серия от инциденти в няколко близки района, станали през изминалата нощ.

Според местните вестници, властите на Шри Ланка са наложили за кратко и полицейски час в няколко града заради скандали и изблици на насилие.

На 21 април, Великден, няколко църкви и хотели станаха обект на поредица от координирани терористични атентати в Коломбо, Негомбо и Батикалоа. Най-малко 253 души бяха убити, включително 46 чужди граждани, докато над 500 други бяха ранени.

Правителствените служители на Шри Ланка потвърдиха, че седемте атентатори-самоубийци, участвали в атаките, са били граждани на Шри Ланка, от ислямистка група, свързана с ИДИЛ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук