Бразилският щам

Българският лекарски съюз стартира кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите в битката с COVID-19 медици, съобщиха от Съюза.

Първата вноска по сметката ще бъде направена от БЛС за семейството на д-р Илиана Иванова, която загуби битката с болестта. Сумата е в размер на 5000лв.

“В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем! “- казват от БЛС.

Припомняме, че от Националния оперативен щаб днес съобщиха за първия починал лекар вследствие на коронавируса. Това е 43-годишния инфекционист д-р Илияна Иванова, която е работила заедно със съпруга си в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Подробности за дарителската сметка и как може да бъде помогнато на семействата и близките на починалите медици ще бъдат оповестени в началото на седмицата.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата д-р Илияна Иванова, както и на колегите й от МБАЛ Сливен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук